Black Pearl

Biodiversitet er hvad der kendetegner Black Pearl som er et udpræget garage winery. De holder sig skarpt til deres minimalistiske tilgang til alt hvad der har med druerne at gøre. Som Mary-Lou siger, så gør hun “så lidt som muligt, og lige så meget som der er nødvendigt” – og når de bliver nødt til at hjælpe naturen en smule, så bruger de kun produkter tilladte i økologisk produktion.

Jorden er tør, men de vander ikke, så druerne på rankerne er små, helt mørke og super intense, så de ligner mere blåbær end druer. De små planter, urter og blomster (Renosterveld) fra deres 185 hectar naturkonservatet vokser ned som bunddække mellem rankerne, og spreder duft som i en krydderhave. Intensiteten fra druerne og duften fra jordens udviklede biodiversitet opleves levende i vinene, der både i duft og smag har en helt unik karakter – lige som folkene og stedet.

Gårdejer Mary-Lou er en sej kvinde med gå på mod og selvstændighed. Hun står selv for alt arbejdet i marken, sammen med sin ene medarbejder, Kenny. Kun når druerne skal høstes, har de brug for ekstra hænder. Her har Mary-Lou meget atypisk den traditionelle tilgang, skabt en god relation til kvinderne i området omkring Black Pearl, så det er dem kommer og hjælper til med høsten.

Hendes far Lance har været en af foregangsmændene for at bevare og genetablere naturens biodiversitet i balance med dyrkning af druer og vinproduktion. Black Pearl er ikke certificeret økologisk, da dette er blevet for dyrt, bureaukratiske, og omstændelige, for så lille en gård. De behøver ikke stempler, eller medaljer for at vide at det de laver, er sundt, godt og af meget høj kvalitet. At vinproduktion og natur kan gå hånd i hånd er vigtigst for dem, så de forurener ikke jorden med nogen former for sprøjtemidler.