Solms Delta

Solms Delta er en forgangsgård med stor social ansvarlighed. Da Mark Solms overtog vingården, overtog han uforvarende ansvaret for de familier, der i generationer har boet og arbejdet på gården. Dette unaturlige ejerskab og følgende ulighed mellem gårdejer og medarbejder valgte han, som den ildsjæl og person han er, at modarbejde.

Han ønskede, at medarbejderne skulle opleve at have medindflydelse, ejerskab og stolthed over det sted, hvor de bor og arbejder. Derfor blev den første handling på gården at arkæologisk udgrave den historie, som følger med gården og de mennesker, der bor på den – hvilket med tiden har ført til opførelsen af et museum, der både viser Solms Deltas historie, men også stedet og egnens billede af den unikke kultur og folketradition.

Mark Solms er professor i neurologi, stadig praktiserende forsker, kirurg og derudover kendt i akademiske kredse for sin indsats for at integrere neurologisk videnskab med psykoanalytiske teorier og metoder. Han er en passioneret mand med en holdning til tingene og evne til at præge sin verden.Vinene på Solms Delta kommer som professoren med kant, charme og fuld musik.

Til at udføre dette i praksis har Solms Delta vinmageren Hagen Viljoen, der udover at være en dygtig vinmager, også er et utroligt behageligt og sympatisk menneske. Det er ham, der følger druerne fra stokkene, gennem tønder og tanke til flaskerne. Han er opfinder når han skal sammesætte nye vine, og laver nogle helt utrolige interessante blends.