Det er nu et år siden, vi åbnede Konsjös på H.C. Ørsteds Vej 38. Det fejrer vi med en længe ventet udvidelse på selvsamme matrikel. I café- og barverdenen er det nemlig normalt fødselsdagsbarnet, der deler gaverne ud, og denne fejring er ingen undtagelse.

Torsdag d. 5. marts bliver Frederiksberg nemlig en vinbar rigere.
.

Det naturlige næste skridt

Før vi (Katrina og Steffen) åbnede Konsjös, havde vi allerede importeret vin under navnet Vin Med Hjerte i fem år. Vinimporten henter vin fra små familieejede vingårde i Sydafrika, sælger den videre til en fair pris i Danmark og giver en del af overskuddet til et brøndbygningsprojekt, som skaffer rent drikkevand til mennesker i Zambia. Derfor er det ikke overraskende de sydafrikanske vine, der bliver omdrejningspunktet i Konsjös Vinbar. Sydafrika kommer dog ikke til at stå alene, og vi supplerer således udvalget med et tilsvarende antal vine fra små europæiske vingårde. Uanset hvilket kontinent du drikker fra, hjælper du os med at ‘lave vin til vand’.
.

Intakte etiske standarder

Hos Konsjös bryster vi os af at arbejde lokalt, socialt og bæredygtigt. Mens de sociale og bæredygtige elementer er dybt integreret i vores vinimport, må vi erkende, at ønsket om det lokale aspekt er mere problematisk at opfylde, når målet er en velassorteret vinbar i København.

Vi forsøger dog at levere svar på tiltale, når vi bl.a. fylder hylderne med kombucha fra Læsk, øl fra Frederiksberg Bryghus og gin fra Frederiksberg Destilleri. Derudover har vi et godt øje til et par danske vingårde og en voksende tørst for nordisk frugtvin, som utvivlsomt kommer til at gæste vores bugnende bardisk med jævne mellemrum.

Uanset vores produkters oprindelse har vi som altid en tung fod placeret på bæredygtigheds-speederen, og som gæst i Konsjös Vinbar kan du således stole 100 % på, at vores høje etiske standarder forbliver intakte efter vinbarens åbning.
.

Vores leverandører

Konsjös er født med ambitionen om så vidt muligt at handle direkte med vores producenter, og udvidelsen til også at rumme en vinbar ændrer ikke på målsætningen om en kort og tillidsbaseret vej fra produktion til servering. Derfor har vi valgt at lade vores europæiske vine komme fra bare to kanaler. Hos Vinhacker ved vi, at kriterierne for udvælgelsen af vingårde stemmer overens med vores egne, både hvad angår bæredygtighed og smag. Den nye vinmarkedsplads Libre.vin har ikke blot nogle meget strikse produktionsmæssige adgangskrav, den gør os også i stand at handle direkte med vingårdene. Joachim Niclasen, som ejer og driver begge forretninger, indtager i øvrigt en aktiv rolle bag baren resten af dette forår.
.

Øko, bio og… N-ordet!

Omend de ikke altid er økologisk certificerede, dyrker de vinbønder, vi samarbejder med, deres marker uden pesticider, herbicider og kunstgødning, For os er de (bureaukratisk tunge) certificeringer ikke et krav, da de små familieejede vingårde drives af mennesker, vi kender og stoler på. Vi har desuden adskillige biodynamikere i folden, og produktionsmetoderne kan i det hele taget karakteriseres som ‘lavintervention’.

Og naturligvis ikke en bæredygtig vinsnak uden det famøse N-ord: Naturvin!

Hos Konsjös finder du også naturvin, men vi vil gerne vise vores gæster, at det ikke behøver betyde vine, der flipper helt ud. For os er naturvin allerførst ‘vin’ og dernæst ‘natur’, og vi gør en dyd ud af at vælge naturlige vine i en ren og klar stil. Vel og mærke uden at gå på kompromis med den personlighed, de naturlige vine er så gode til at vise. Vi ved godt, at ikke alle deltagerne i en til tider noget overophedet naturvinsdebat er interesseret i at søge mod midten. Men hvis du vil have nogle nuancer med i rygsækken, så er Konsjös Vinbar ikke et dumt sted at besøge.
.

Her smager vi os frem

Vin spænder over et sensorisk spektrum, som meget få fødevarer kan matche. Det synes vi først og fremmest er fascinerende, men det stiller også nogle krav til måden, hvorpå vinenes kvaliteter bliver formidlet. Og det er netop, hvad vi anser som vores vigtigste opgave.

Konsjös Vinbar har ikke et fast vinkort, hvor du kan tygge dig igennem hundredevis af titler. I stedet organiserer vi vores udvalg på baggrund af vingårdene. Titlerne fra vores sydafrikanske vinvenner ligger nogenlunde fast, mens det europæiske og nordiske supplement er mere dynamisk. Vi stiler mod altid at kunne præsentere omkring 60 vine fordelt på 10-15 vingårde.

Vi har altid en aktuel liste over vores vingårde liggende, så gæsten kan danne sig et hurtigt overblik. Men når det gælder om at udvælge sin næste favorit, vil vi så vidt muligt forsøge at smage og tale os frem til det bedste glas. Som gæst kan du altid finde åbne flasker og en hjælpsom vintjener i baren. Og du kan roligt slå kold vin i blodet… vinsnobberi, jargon og namedropping bliver aldrig en del af den kostbare tid med vores gæster.
.

♥ ♥ ♥

 

Program for åbningen

Torsdag d. 5/3
Vi begynder kl. 19, hvor vi skænker gratis vin til de første. Resten af aftenen koster alle vine 50 kr. glasset. Du har altså ikke blot chancen for at smage en masse forskellige vine, du slipper også utroligt billigt.

Fredag d. 6/3
Kl. 16 til 19 spiller vores DJ op til “Social Hours”, hvor du kan købe to glas for et glas’ pris. Det har du sikkert en kollega, der er med på. Mellem 19 og 21 kan du bestille vores store, lækre charcuterie-platte til halv pris.

Lørdag d. 7/3
Klokken 18 til 20 får du et gratis glas vin med i købet, når du bestiller vores lille platte.
.

♥ ♥ ♥

Konsjös Vinbar
Åben onsdag til lørdag indtil midnat