Haut Espoir Gentle Giant 2010

179,00DKK

– 53 måneder! Så lang tid har denne kraftfulde vin ligget på egefade. Og der er kun laver 6994 flasker, så køb før din nabo.

På lager

Varekategori: Tag:

Beskrivelse

En fantastisk bordeaux blend med lang tid på bagen. Vinen har en klar rubinrød farve, og ved første duft kilder den i næsen med sine urter og duft af enebær og ribs.

Det er en af de herlige vine, som har meget mere gemt i smagen, end duften lige afslører. Med sine støvede taniner og smag af moden blommefrugt kombineret med den fint integreret alkohol, har den en balance mellem at være en stor vin og tilpas afrundet.

Vinen består af 55% Merlot; 23% Cab Sauv; 16% Tannat og 6% Cab Franc. Hver sort har ligget for sig selv i små 225 liters egetønder i 48 måneder, før vinen er blevet lavet, hvorefter den igen har ligget 3 måneder i egetønder, før den er kommet på flaske.

Vinen udvikler sig meget i glasset, og vi anbefaler at vinen åbnes et par timer før den skal serveres.

Yderligere information

Årgang

2010

Område

Franschhoek

Alkohol

13,5

Vinsort(er)

55% Merlot; 23% Cab Sauv; 16% Tannat; 6% Cab Franc

Høstning

Druerne blev hånd høstet i kølighed en tidlig morgen på forskellige datoer fra februar til april og herefter transporteret tilbage til kælderen under kolde forhold for at bevare friskheden.

Lagringspotentiale

Vinen kan nydes nu men den bliver kun bedre de næste mange år.

Smagsnoter og serveringsforslag

Kraftige krydderier i næsen. I Smagen findes noter af modne bær og knust sort peber.

Gentle Giant er en vin, der kan nydes med en lang række forskellige køkkenretninger, fra gode simreretter til et godt stykke kød. Det er en vin, der egner sig perfekt til både store og små anledninger.