Stony Brook SMV 2014

125,00DKK

Tænk på en regnvejrsdag  –

En af dem der bare er grå, og hvor lyset ikke bryder igennem. En dag hvor alt bare indbyder til en dag i sofaen med lækre, hjemmestrikkede uldsokker – og naturligvis SMV'en.

På lager

Varekategori: Tag:

Beskrivelse

Tænk på en regnvejrsdag  –

En af dem der bare er grå, og hvor lyset ikke bryder igennem. En dag hvor alt bare indbyder til en dag i sofaen med lækre, hjemmestrikkede uldsokker – og naturligvis SMV’en.

Den fløjlsbløde kirsebærsmag får kroppen til at sitre. Følelsen er ligesom den sitren, man oplever efter en lang gåtur i regnen og man kommer hjem på sofaen og får varmen. Naturligvis efterfulgt af SMV.

Credit for beskrivelse går med tak til vores kunder Cecilie, Nanna, Catja, Heidi og Eva

Shiraz og viognierdruerne er til denne vin blevet høstet sammen, og derefter gæret sammen i små franske egetønder.

Mourvèdredruerne er blevet plukket senere, meget modne, og efter endt gæring har vinene ligget 28 måneder på eg, hvorefter Mourvédren er blandet med Shiraz og Viognier to uger før tapning til flaske.

Vinen er elegant med både duft og smag af krydderi og urter, og med syre og friskhed på ganen. Den er rig på taniner der komplimenteres perfekt af vinens syrlighed.

Vi anbefaler denne vin til en langtidsstegene gryderet a la Ossobuco, en krydret flæskesteg eller en god sublim italiensk ret.

Yderligere information

Alkohol

14,5

Årgang

2012

Område

Franschhoek

Vinsort(er)

Shiraz, Mouvédre, Viognier

Lagringspotentiale

Vinen er klar til at nydes nu.

Smagsnoter og serveringsforslag

Varme krydderier og urter giver vinen et frisk ’touch’ til de i forvejen friske bærnoter som fornemmes –
i duften såvel som i smagen. Stramme tanniner og en frisk frugtsyre bakker op om vinens friske karakter.

Prøv vinen til en god andesteg, f.eks. appelsinmarineret andesteg. Vinen vil også stå godt til andre kraftige og fede/fyldige kødanretninger. Åben gerne vinen en time eller to inden servering for at give vinen mulighed for, for alvor at folde sig ud.