Stony Brook The Max 2013

129,00DKK

The Max lever op til sit navn og giver en kæmpemæssig smagsoplevelse. Skal opleves!

Ikke på lager

Varekategori: Tag:

Beskrivelse

Forførerende smooth Blues

Når “The Max” fylder din mund og rammer dine sanser, så er det en helhedsoplevelse. Dens dybe røde intensitet spiller på alle tangenterne og holder en fest i din mund. Den drager dig ind og henleder tankerne til blød blues og lange intense nætter i et tæt lokale indhyllet i lækre bluestoner.

The Max er en vin med en meget elskværdig karakter, der appellerer til de fleste. Dens stærke rygrad af Cabernet Sauvignon suppleres på fineste vis af den bløde Merlot og nuanceres af små mængder af Petit Verdot og Malbec. Elegancen i denne vin ligger i balancen mellem bløde toner og kraftig karakter. Der er tale om en fransk forførelse iklædt sydafrikanske former.

Vinbondens Craigs ide med denne vin er at skabe en vin, der har stort aldrings potentiale. Ambitiøse vine er hvad han gerne vil lave, og det har han endnu engang formået at gøre med denne 2013 vintage af The Max. Det er en klassisk Bordeaux-style blend, der består af 46% Merlot, 29% Cabernet Sauvignon, 18% Malbec og 7% Petit Verdot. De fire forskellige slags druer er blevet modnet i en kombination af 50% nye og 50% anden fylds franske egetønder i 28 måneder før blanding og aftapning. Næsen byder på let cigarkasse og aromaer af karamelliserede brombær med et hint af rød peber. Vinen viser elegant hvordan vin fra ”den nye verden” parret med ædle teknikker fra ”den gamle verden” kan skabe en vin der er klar til at blive nydt nu, men som også har mange års aldrings potentiale. Den har sød og koncentreret moden rød frugt på ganen, matchet med rige, velintegrerede tanniner og en lys, elegant finish.

 

Yderligere information

Alkohol

14,5

Årgang

2012

Område

Franschhoek

Vinsort(er)

59% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot og de resterende 20% på Malbec, Cabernet Franc og Petit Verdot.

Lagringspotentiale

Vinen er dejlig allerede nu men har lagringspotentiale i flere år frem.